Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
tisdag 10 april 2018

Hjälp en forskare!Deltag i Forskarfredags massexperiment med dina elever. Det går under namnet Nyckelpigeförsöket 2018. Visste du att det finns över 70 olika arter av nyckelpigor i Sverige? Experimentet handlar om att elever ska hjälpa forskare att träna en app att känna igen ett antal olika nyckelpigor. Skolklasser i alla åldrar kan anmäla sig för att vara med.

Anmälningsperioden är 23 april till 18 maj och anmälan och lärarhandledning kommer att läggas upp på länken nedan. Redan nu finns där mer information och en tidsplan för experimentet.

https://forskarfredag.se/forskarfredags-massexperiment/nyckelpigeforsoket/natur gräs utomhus- gren dagg ljus tillväxt Sol fält fotografi äng solljus blad blomma djur- sommar miljö ung vår grön röd Färg insekt makro fredlig små färsk nyckelpiga insekt färgrik gul trädgård stänga säsong fauna nyckelpiga ryggradslös liv närbild glad utomhus solig lycklig ljus mycket liten springtime flickslända fukt makrofotografering växtstemen
CC0 Public Domain, från https://pxhere.com/sv/photo/890090

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar