Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
onsdag 30 mars 2016

NO-hjälpen - 6 tips för klassrummet

Idag har gymnasieläraren Magnus Ehinger i Lund fått ta emot Kungliga Vetenskapsakademiens lärarpris i biologi och kemi. Så här löd motiveringen: ”För sin undervisning som tar utgångspunkt i egenproducerade entusiasmerande genomgångar via egen webbplats och Youtube som stöd för laborationer, exempel och övningar”

Magnus delar med sig av 6 tips som du kan ha nytta av i NO-klassrummet. Läs artikeln från "Skolvärlden" om Magnus och hans konkreta och inspirerande tips om att göra NO levande i klassrummet:

http://skolvarlden.se/artiklar/no-hjalpen-6-tips-klassrummet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar