Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
onsdag 24 februari 2016

Arbeta språkutvecklande i fysik och svenska med IKT

Arbeta språkutvecklande i fysik och svenska med IKT är en artikel som är skriven för lärare i år 4-9  med syfte att visa på hur man kan arbeta språkutvecklande och ämnesövergripande med hjälp av IKT. Temat är universum. Författarna är själva lärare på en skola i Nacka. i artikeln får vi ta del av hur lärarna har tänkt och planerat, och sedan hur arbetsområdet genomfördes. Till sist finns en utvärderings och diskussionsdel där det fram kommer att eleverna upplevde området som lärorikt, kreativt och kul. Det är också intressant att läsa om lärarnas egna tankar och reflektioner.

Läs gärna artikeln, den är lättläst och inte så lång, och låt dig inspireras av ett exempel på hur man kan jobba språkutvecklande med temat universum.

Artikeln är hämtad från www.skolporten.se, där du också kan finna annan intressant läsning.


Bilden är hämtad från
 https://pixabay.com/sv/galaxy-rymden-utrymme-universum-575239/
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar