Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
måndag 11 januari 2016

Lyssna på barnens idéer - om barns meningsskapande kring biologisk mångfald och en hållbar framtid

Artikeln "Lyssna på barnens idéer" ur lärarförbundets tidning för förskolelärare, berättar om en ny avhandling skriven av Cecilia Caiman.Det här kan vara intressant att läsa för dig som jobbar i förskolan (eller i andra skolformer) och som vill veta mer om de lärprocesser som barn är inne i när de utforskar naturvetenskap. Barnen som deltar i studien är fem år och "den naturvet­enskap som växer fram i deras meningsskapande kring biolog­isk mångfald och en hållbar framtid är komplex och rik och inte alls naiv eller särskilt förenklad." http://www.lararnasnyheter.se/forskolan/2016/01/08/lyssna-pa-barnens-ideer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar