Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
måndag 2 november 2015

Skolans laborationer och traditionens makt

Skolans laborationer och traditionens makt är en ny artikel i Venue. Artikeln handlar om hur traditioner påverkar oss och om glappet mellan läroplan och tradition. Vidare tas bristen på källor för lärarna att hitta material till undervisning som bygger på undersökande laborationer och kritiskt tänkande. I en fallstudie med tolv högstadielärare visade det sig att lärarna har två olika strategier för att hantera detta. Författaren förmedlar också möjliga vägar framåt, och föreslår bl.a. tydliga syften med laborationerna och att gör färre laborationer med högre kvalitet som får ta längre tid.

Artikeln är bara några sidor lång och både läsvärd och tänkvärd för dig som jobbar med No-ämnena. Författare är Torodd Lunde som är lärare och har licentierat vid Karlstad universitet.
http://www.liu.se/uv/lararrummet/venue/skolans-laborationer-och-traditionens-makt?l=sv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar