Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
tisdag 8 september 2015

Energifallets högstadiespecial - ta med eleverna ut i verkligheten

Energifallet (Naturskyddsföreningen) har tillsammans med IKEA tagit fram ett koncept som riktar sig till högstadieelever:
 
I Energifallets högstadiespecial får eleverna möjlighet att utforska och praktisera kunskaper kring hållbar utveckling genom Energifallets övningar i kombination med ett specialutformat studiebesök på IKEA. Lärare och elever arbetar enligt föreslaget arbetsupplägg (pdf) med Energifallets övningar med särskilt fokus på energi, hållbar livsstil, naturresurser, livscykelperspektiv, samt ansvarsfull produktion och handel.

 
I arbetsupplägget finns kopplingar till olika ämnen och beskrivna mål för de olika delarna. Materialet är ämnesövergripande och de flesta ämnen finns med, däribland Teknik, Fysik, Kemi och Biologi.

http://www.naturskyddsforeningen.se/skola/energifallet/energifallets-hogstadiespecial


Energifallet erbjuder även andra övningar och uppgifter för alla skolåldrar:
Energifallet.se hittar du 37 övningar för grundskolan som kopplar elevernas vardag och livsstil till energi, klimatpåverkan och hållbar utveckling. För varje övning beskrivs läroplansmål och vilka förmågor som tränas.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar