Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
onsdag 26 augusti 2015

Vetenskapsdagen

Den 1/10 arrangeras Vetenskapsdagen på Linköpings universitet. Det är ett nyskapad inspirationsdag för lärare som beskrivs så här:

Vetenskapsdagen är en ny årlig inspirationsdag för lärare i fysik, kemi, biologi, naturvetenskap, matematik, teknik och datavetenskap. Du kommer att få lyssna till flera spännande TED Talks-liknande föredrag från forskare inom dessa områden och delta i spännande studiebesök, för att ta del av forskningsrelaterad verksamhet. I anslutning till varje session kommer du att få träffa en föredragshållare och andra universitetslärare/-forskare för vidare fördjupning och samtal/frågestund.

För att kunna erbjuda både djup och bredd kommer vi att ha parallella sessioner inriktade mot olika ämnesområden, så att alla deltagare förhoppningsvis kan välja en bra kombination av föredrag och studiebesök som passar det egna intresset.
I framtiden planerar vi att ha sessioner/spår som är tydligt inriktade mot  lärare i varje ämne (fysik, kemi, biologi, naturvetenskap, matematik, teknik och datavetenskap), men när vi i höst anordnar Vetenskapsdagen för första gången har vi färre sådana sessioner/spår.Vetenskapsdagen är valbar för gymnasielärare som alla har länsstudiedag denna dag. Det är även studiedag för Norrköpings grundskolor denna dag, och Vetenskapsdagen vänder sig också till dig som undervisar i år 7-9.

Programmet hittar du här: http://www.liu.se/vetenskapsdagen/program/?l=sv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar