Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
fredag 14 augusti 2015

Skolverkets konferens i Norrköping för dig som är gymnasielärare inom naturvetenskap eller teknik

Välkommen till Skolverkets konferens i Norrköping för dig som är gymnasielärare inom naturvetenskap eller teknik

Vill du lyssna på spännande föreläsningar om hur det är att arbeta med världens största teleskop på Antarktis, vill du veta mer om datalogiskt tänkande eller vill du diskutera med kollegor och få idéer till hur du kan utveckla din undervisning? Anmäl dig då till Skolverkets konferens som äger rum i Norrköping den 16 september. Vi kommer, förutom att lyssna på föreläsningar, även besöka Visualiseringscentret. Du kommer också att få en kasse med böcker som vi hoppas kan inspirera dig i din undervisning.

På programmet:
Uttrycksformer för upptäckare- Oscar Ekman och Marie Israelsson visar hur man kan få intressanta ingångar till naturvetenskapen i undervisningen.        
                 
Datalogiskt tänkande-vad är det egentligen? Linda Mannila och Fredrik Heinz berättar om datalogiskt tänkande från både ett svenskt och finskt perspektiv.

Bättre kemiundervisning men kollegors hjälp- Mats Hansson, Helena Vallin och Erik Östlund beskriver sitt arbete på Katedralskolan i Uppsala

ICECUBE- Sven Lidström berättar om hur det är att arbeta som forskare på Antarktis.

Besök på Visualiseringscentret:

Föreläsning – ny teknik ger mumier liv

Rundvandring – få idéer till hur du kan använda visualiseringar i din undervisning

Syfte
Syftet med konferensen är att erbjuda kompetensutveckling för dig som arbetar som gymnasielärare inom naturvetenskap och teknik. Det kommer att finnas möjlighet att diskutera med kollegor samt även föreläsare.

Målgrupp
Konferensen riktar sig till gymnasielärare som undervisar i naturvetenskapliga ämnen och teknik samt skolledare. Vi välkomnar särskilt dig som arbetar i länen Östergötland, Småland och Sörmland. I mån av plats kan också du som arbetar utanför ovanstående län delta.

Tid
Dagen startar med incheckning och fika från klockan 08.30.
Programmet pågår från 09.00 till cirka 16.30.

Plats
Louis de Geer kongress och konferens.
Lokal: Flygeln
Dalsgatan 15, 602 32 Norrköping

Anmälan
Deltagandet är kostnadsfritt. Skolverket bjuder på lunch och fika under dagen. Anmäl dig senast 6 september.
Anmäl dig här: https://response.easyresearch.se/s.aspx?WID=1004166&Pwd=87996179&key=35890,237895

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar