Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
torsdag 20 augusti 2015

Skogen som klassrum

Det finns fortfarande chans för några skolor att boka utbildningen "Skogen som klassrum" som arrangeras av Naturskyddsföreningen. Minst 15 pedagoger ska delta. Utbildningen hålls i en skog nära dig och är kostnadsfri.

Fortbildningens innehåll:
  • Praktiska utomhuspedagogiska övningar i skolans olika ämnen, i första hand svenska, engelska, matematik och NO kopplade till temana hållbar utveckling, skog och arter.
  • Diskussion om utomhuspedagogiskt arbetssätt som underlättar måluppfyllelse.
  • Diskussion om värdet av att bevara och tillgängliggöra skog nära skolor och förskolor
Alla övningar utgår från Lgr 11 och anpassas efter platsens och deltagarnas förutsättningar. Fortbildningen leds av pedagoger med lång erfarenhet av fortbildning i utomhuspedagogik.

Läs mer här: Skogen som klassrum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar