Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
måndag 24 augusti 2015

Lärarforum-NO, Norrköping 17/9

Lärarnas riksförbund anordnar lärarforum-NO i Norrköping. Arrangemanget är i första hand för medlemmar, men i mån av plats får även andra vara med.

Välkommen på en ämneskonferens där vi fokuserar och djupdyker i NO-ämnena.
Som lärare inom NO har du en otroligt viktig roll i att lyfta dina elevers intresse för de naturvetenskapliga ämnena. Men hur ska du lyckas nå ut till alla elever och hur utformar du din undervisning på bästa sätt så att den både uppfyller läroplanen, tilltalar eleverna och ökar måluppfyllelsen?

Under en intensiv eftermiddag får du möta såväl forskare som praktiserande NO-lärare som delar med sig av sina viktigaste insikter och bästa råd för hur du lyfter NO-undervisningen i ditt klassrum.
Kort utdrag ur programmet:
  • Ny forskning om att öka elevers intresse för naturvetenskap, Karolina Broman, lärarutbildare i naturvetenskap vid Umeå universitet, forskare i kemididaktik & ordförande för Kemistsamfundets sektion för kemiundervisning.
  • Utveckla din NO-pedagogik med digitala verktyg, Camilla Askebäck Diaz är lärare i Ma och NO samt förstelärare i digitala verktyg på Södermalmsskolan i Stockholm.
  • Hur påverkar nationella prov och betyg undervisningen i NO-ämnen?, Malena Lidar är biträdande universitetslektor vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier vid Uppsala universitet.
Eftermiddagen vänder sig till dig som undervisar på låg- eller mellanstadiet. Läs mer om anmälan m.m. här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar