Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
måndag 10 augusti 2015

Erbjudanden från Ekoturen

Här komnmer information från Anette på ekoturen inför det nya läsåret. vid frågor eller bokning, kontakta Anette på  e-post: anette@ekoturen.se  eller telefon: 0702862206. Läs mer om Ekoturen på http://ekoturen.se/

 
Ekoturen erbjuder under hela året pedagogiska naturutflykter med olika upplägg efter överenskommelse och vi utgår från läroplanen. Här följer några exempel:
·         NYHET 1, Mer kunskap runt natur och friluftsliv via att locka ungdomar ut i naturen via geocaching. Framförallt för elever från högstadiet, gymnasiet, fritidsgårdarna, fritidshemmen, IK-klasser och för ensamkommande flyktingbarn. Vecka 39-45. OBS passa på att boka med nystartspris 625 kr inkl moms för de 10 första bokningarna
·        Getåravinen, Mela,  Svamptur, Lilla älgsjön och drömgruvan är exempel på andra turer. Pris för halvdag 2 625 kr inkl moms, heldag 3 125 kr inkl moms.        
·         Marmorbruket med dess utställning 2125 kr inkl moms.
·         Arkösund med Östersjökunskap 2125 inkl moms.
·         Tomtetur med naturupplevelse i Getåravinen. OBS. Tomten finns kvar denna vinter också. Skynda att boka. 3000 kr inkl moms.
·         Kom med egna önskemål, möjligheter finns!
 
     


Friluftsdag, som en station för Gymnasieskolor och Grundskolor.
Ont om tid och många elever på skolan?

Använd EKOTUREN som en station på er skolas friluftsdagar och uppnå många punkter inom FRILUFTSLIV och NO-ämnena enligt läroplanen.

·         De skolor som har aktiviteter vid Himmelstalunds-fältet kan erbjudas en station med Ekoturen. Håva vid kryddträdgården/Femöresbron/Färgargården + tipspromenad (Tema natur/allemansrätt) . Vid hjälp av en eller flera pedagoger på stationen, så kan vi även erbjuda vattenkemi och mete, studera fångsten i mikrolupp.

·         De skolor som har aktiviteter vid Vrinneviskogen/Ensjön kan erbjudas en station med Ekoturen.  Vid våtmarken kan vi Håva + tipspromenad (Tema natur/allemansrätt).  (Vid hjälp av en eller flera pedagoger på stationen, så kan vi även erbjuda vattenkemi och titta på fåglar via kikare och tubkikare samt studera fångsten i mikrolupp som finns i bussen). Vid Ensjön kan vi göra samma aktiviteter som vid våtmarken + att vi även kan utnyttja bussens metarutrustning.

·         Liknande aktiviteter som ovan kan även göras på ställen för skolor som har vattendrag i sin omgivning, det kan räcka med en mindre sjö/damm i din närhet. Exempelvis vid Torshag,  Pjältån, Svintuna ån och Lillsjön.

·         Om inget vatten finns, så kan Ekoturen erbjuda en FRILUFTSLIVS station. Denna station kan göras över allt. Då får man lära sig att göra vattenfilter, använda stormkök, tända eld utan tändstickor och eventuellt göra egen överlevnads käk. 5-kamp tävling m.m

·         Kom med egna förslag.
Välkommen ut!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar