Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
onsdag 11 februari 2015

Sportlovsturer med Ekoturen

Snart är det sportlov! Ta med dig barnen på fritidshemmet på en utflykt, eller passa på att följa med på Ekoturen för egen del om du är ledig. Anette som kör bussen och ordnar turerna bjuder in oss enligt nedan:

Sportlovstur med ”Ekoturen” onsdagen den 18/2 med vinterekologi, pimpelfiske och is-badsvak.

Onsdagen den 18/2 Avfärd från gamla bussterminalen klockan 9.00 och hemkomst ca 15.00. Föranmäl till Anette (se nedan).

Bussen tar dig till Oxmyren där tipspromenad runt vinter ekologi och isvett, prova på pimpling och för de vågade så kan man prova på is-badsvak. Efter isbadsvaket, så finns en uppvärmd bastu att använda sig av. Innan is-badsvaket kommer vi gemensamt göra upp en lägereld där man kan grilla sin medhavda lunch.  Vi avslutar dagen med att gå igenom tipspromenaden och dela ut fina priser runt fisketävlingen. Isdubbar, pimpelspön och borr finns att låna. 

Pris:150kr/vuxen och 75 kr/barn. Tid 10.00-15.00. Kostnad för fiskekort tillkommer.            

OBS! Alla som går ut på isen måste ha isdubbar (finns i bussen för utlåning). Även pimpelspön och borr finns att låna. Måste bokas vid anmälan. Alla fritidsgårdar och fritidshem förbokar senast 11/2, så jag hinner få till ett hämtnings schema.

Föranmäl dig till Anette Aspegren-Güldorff på telefon 0702-862206 eller e-post anette@ekoturen.se
                        
      


                

Sportlovs-pimpling med ”Ekoturen” torsdagen den 19/2.

Torsdagen den 19/2 Avfärd från gamla bussterminalen klockan 9.00 och hemkomst ca 16.00. Föranmäl till Anette (se nedan).

Bussen tar dig till Nävsjön där ädelfisk är inplanterad. Du kan vara med på fisketävlingen och tillfälle till att grilla över öppen eld finns. Isdubbar, pimpelspön och borr finns att låna.

Pris:150kr/vuxen och 75 kr/barn. Tid 10.00-15.00. Kostnad för fiskekort tillkommer. 160 kr/familj och 500 kr/klass.    

OBS! Alla som går ut på isen måste ha isdubbar (finns i bussen för utlåning). Även pimpelspön och borr finns att låna. Måste bokas vid anmälan. Alla fritidsgårdar och fritidshem förbokar senast 11/2, så jag hinner få till ett hämtnings schema.
 
Föranmäl dig till Anette Aspegren-Güldorff på telefon 0702-862206 eller e-post anette@ekoturen.se


 
Välkommen UT
Önskar
Anette på EKOTURENInga kommentarer:

Skicka en kommentar