Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
tisdag 24 februari 2015

ESA sponsrar naturvetenskaplig fortbildning för lärare

Tag chansen att fortbilda dig inom klimatforskning, lär dig mer om polarhimlen eller hur du kan använda Satellitbilder, GPS och GIS i skolan. Detta är några av ämnena som du kan fördjupa dig i med stöd av ESA. Alla kostnader bekostas av projektet.  Läs mer om kursutbudet samt hur du anmäler dig här:
ESA sponsrar naturvetenskaplig fortbildning för lärare

"Fortbildningen är både webbaserad och fältförlagd. De webbaserade aktiviteterna kan vara uppgifter och klassrumsaktiviteter, diskussionsforum, onlinetester och rapporter. I varje kurs tillbringas 4-5 dagar i fält. Under den fältförlagda delen arbetar du tillsammans med  lärare från Danmark, Finland och Norge. Ni gör observationer och provtagningar som analyseras i plats. Alla praktiska moment ger många goda idéer och uppslag till hur naturliga förutsättningar och observationer kan användas pedagogiskt hemma. Samarbetet med nordiska kollegor ger inblick i varandras undervisning, olika kunskapsmål och val av metoder. Kurserna avslutas med en hemtentamen där uppgiften kan vara ett undervisningsupplägg med anknytning till det aktuella kursinnehållet." från http://www.skolverket.se/kompetens-och-fortbildning/larare/naturvetenskap-och-teknik/esa-sponsrar-naturvetenskaplig-fortbildning-for-larare-1.227557

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar