Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
måndag 26 maj 2014

Nordiskt utbyte - utomhuspedagogik - Hållbar utveckling.


En påminnelse om en inbjudan (fullständig text i bilderna nedan) som ska ha kommit ut via andra kanaler tidigare. inbjudan till årets utbyte för elever, lärare och rektorer inom Nordisk Plattform. Sprid gärna denna inbjudan till era medarbetare!
Lärarträff 29 september – 3 oktober 2014 i TammerforsTemat för lärarträffen är ”Hållbar Utveckling” med underrubriken ”hur inkluderas hållbar utveckling i undervisningen”? Vi vänder oss i första hand till NO-lärare i åk 7-9 samt till lärare i åk 1-6 som arbetar med utomhuspedagogik. 
Rektorsträff 10-14 november 2014 i Odense
Temat för rektorsträffen är ”Behov av ledningskompetenser i samband med utvecklings- och förändringsprocesser” Plattform står för resekostnaden och deltagarnas uppehälle. Deltagande skolor står för eventuella vikariekostnader.   

Lägerskola 22 – 26 september 2014 i Trondheim Temat för lägerskolan är elevmedverkan/elevdemokrati. Vi vänder oss till samtliga högstadieskolor och deras elevrådsrepresentanter i syfte att kunna skicka totalt 15 ungdomar och två medföljande vuxna till lägerskolan som i år äger rum i Trondheim ska presentera Norrköpings och Sveriges syn på och arbete med temat. 

Varje vänort deltar med fyra lärare på lärarträffen och fyra rektorer på rektorsträffen. På lägerskolan deltar 15 ungdomar och 2 vuxna. Utbytet inom Nordisk Plattform sker på vårt gemensamma Nordiska språk. 
Intresseanmälan senast 30 maj 2012
Urvalet sker efter en intresseanmälan där du presenterar dig själv och din skola samt de ämnen du undervisar i. Berätta gärna vad du kan bidra med till årets aktiviteter och motivera varför just du ska bli uttagen att representera Norrköpings kommun i den aktivitet du söker till.

Du behöver få med dina kontaktuppgifter i anmälan (e-post och telefon) så att vi kan nå dig med ett slutgiltigt besked i juni.

Lärare och rektorer behöver förankra sin intresseanmälan hos närmaste chef. 

Ansökan ska vara inlämnad till Nordisk Plattforms koordinator via brev eller e-post senast den 30 maj 2014.
Välkommen med din anmälan!
Nelson St. Eufemia
Koordinator för Nordisk Plattform
Utbildningskontoret
Rådhuset 
073 020 2734 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar