Här kan du följa arbetet med utveckling av NO-ämnena i Norrköpings kommun. Läsa om olika utvecklingsprojekt och kompetensutvecklingsinsatser samt hitta inbjudningar till olika fortbildningar. Vi vänder oss till för-, grund- och gymnasieskola. Vi som skriver är:
Sara Westling, Ma-NO-TK lärare åk 1-7, NTA-samordnare, NT-utvecklare och projektledare. sara.westling@norrkoping.se
Bosse Larsson, Förstelärare med riktat uppdrag, Ma-NO-lärare. bo2.larsson@norrkoping.se
Charlotta Nordlöf, Kommunlicentiand och gymnasielärare i teknik. Charlotta.nordlof@norrkoping.se
Maila oss gärna med tips om vad du vill läsa om här - och dela gärna med dig av saker som händer i NO på din skola. Ett tips är att prenumenera på våra inlägg (fyll i din mailadress i fältet nedan till höger - klicka på submit) så får du ett mail när det kommer ny information här på sidan.
måndag 28 april 2014

Hur stor del i procent av Sveriges fåglar tror du flyttar från Sverige inför vintern?

De frågan var en av de som delades ut under en annan del av workshopen med Mats Hansson. Alla deltagare fick olika frågor. Frågorna var lättsamma faktafrågor (typ "Hur lång...?, Hur många...?").

Utifrån ditt svar skulle du sedan leta upp din plats i "nummerordning" längs en tänkt linje i rummet. Detta innebar att du behövde frågade de andra om vilken fråga de fått och hur de svarat. När alla radat upp sig, slumpades några ut som fick berätta om sin fråga och hur de tänkt. De andra fick sedan hålla med om svaret eller markera om de trodde svaret var större eller mindre.Frågornas "ungefär-fakta" karaktär blev ett underlag för att diskutera vad som var ett rimligt svar. Det blev även diskussioner om hur frågan skulle tolkas. T ex om "del i procent av Sveriges fåglar" skulle gälla antal individer, antal arter eller varför inte biomassa...
Kanske ett sätt att öva förmågan "Att kommunicera" och samtidigt grunda med lättsamma faktakunskaper. mvh//B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar